-->

Tuesday, February 12, 2013

Guinea Pig : New Pets

Hyep korang. Ape khabar???

Huiiiii. Sangat terlampau lama aku menghilangkan diri. Fuhhhh. Kering kontang betul idea nak update. Cewaahhh actually. bukan takde idea langsung. Ade tu tetap ade. Cuma kebelakangan ni aku busy dengan FYP aka Final Year Projek. Plus-Plus dengan mood zero. Haiyyaa manyak susah mau update kalau camtuh woo. (Mood raya cina ni) Tak boleh blah betul. Haha.

Sebelum tu, aku nak wish kat korang semua. Happy Chinese New Year ok. Gong Xi Fa Cai. Hihihi.

Tanpa melengahkan masa, cehhh cam nak berforum pulak. Aku nak introduce new pets kat korang semua. My comel Guinea Pig. Piko & Miko. Hehehe. Hadiah raya cina punye. Hadiah gitu. Thanks to Nur Arif sebab bagi Guinea Pig ni. Heart-Heart sama kamu. :) Nak post new picture pasal baby takde pulak. Post jela picture pasal baby guniea pig aku ni. Pun masyuk jugak kan?? Betul tak?? (^^,)
 

This is Piko. Si pemalu + penakut teramat.
Susah betul nak rapat dengan Piko ni. Aktif. Nak jalan ikut suka dia. Geram betul. Hehe

Piko


And this is Miko. Si Manje good girl.
Yang ni aku suka, suka dibelai. Alahai baik betul. Tapi sometime aktif gak.

Miko

Aku sendiri pun tak sangka nak bela guinea pig ni.  Ni first time aku bela haiwan comel camni. Tapi buat masa ni so far still good-good condition lah kedua-duanya. Hope dapat new baby guniea pig yang comel-comel lah. hehe.

Hurm. Betul cakap hidayat aka hidayat pet's blog. Guniea Pig ni memang kuat makan tapi kena tahan cuci poo dia laa. Tak berbau sgt lah. Masih boleh dikawal lagi. Huhu. Ape-ape guidelines, aku just refer blog hidayat ni jer. Klik SINI untuk ke blognya :)

Ni aku de share pictures yang lain Miko & Piko. Selamat menjamu selera. Haha. :D

Piko & Miko. Love Forever.

Kami pon nak tweet gak
Tido membontotkan tuan sendiri. haha

So, ape pulak pendapat korang?? Korang pon ade pets gak ker? Jom lah share2 dengan tinggal kan komen korang. hehehe. Sharing is Caring. :P

Sekian, Terima Kasih. :)
Thanks sebab baca entry Dak Fisha. Jom lah like and komen pulak

16 comments:

umi said... Reply

baru sedar guinea pig nie sebenarnya comel ;'3.
Sebelom nie just bedah guinea pig semasa experiment hehe :p..

xila dot said... Reply

fuyooo comei gilerr.kim slm dan peluk cium kita utk dia eh huhu

Dak Fisha said... Reply

@umi : what??? bedah. gila kesiannye. hehehe.

Dak Fisha said... Reply

@xila dot : boleh ajer dear. hehehe.

Dak Fisha said... Reply

@xila dot : boleh ajer dear. hehehe.

BlueiceButterfly said... Reply

waaa comelnya..nak sekor..hehe :)

Cik Nur said... Reply

alolololo..comeinya..! Nur bela kucing je...

Chic Na said... Reply

rajinnya bela pet. saya geli binatang2 berbulu ni. hihi..

Nyue said... Reply

gudmorning fisha :))

pets? aww..nyue xde ! tp ada si patung kura2..senang pelihara..heheheh...

btw, so cute la mikoo tuu..kaler dia & bulu dia..cumill jer...

fisha, ble kawin??hehe..jgn lupa bg kad..make sure hr cuti, hehe....

Cik Rongoks Ika said... Reply

comeyyyy tp ika takut . hahaha

sarahhernyzar said... Reply

ha'ah... sara pn rasa dah lama x jenguk fisha. mana hilang dik oit. wee~!! :))

Puteri Diyana said... Reply

comelllnyeerr guinea pig!!
nak beli x mampu..huhu
untung akk..heee :)

Yana Libra said... Reply

comel, tp sy geli lah ngan spesies tikus ni..huhu..kucing suka la~ :)

dya bunga said... Reply

dya ada sugar glider dan hamster..hihi.. sugar glider nama bunga dan nemo.. hihi hamster plak adam dan lisa..haha

Zaza =) said... Reply

comelnya arnab fisha =)

Cik Kay Jue said... Reply

wah.. comel nyer fisha...! ckj tak reti nk bela2 huu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2012. All Right Reserved by Fisha Adura.