-->

Thursday, April 12, 2012

Baik Buruk Shoutbox

Assalammualaikum. Salam 1 Malaysia.

Hello gurl-gurl sweet and boy-boy macho sekalian.


step by step
Korang semua sihat? Alhamdulillah. meningkat lagi followers aku. Congrats dak fisha. So, today aku nak share dengan korang advantage/disadvantage of shoutbox. Entry ni da lame nak post tapi tak terpost lak. hehe. Terlupe. Hihihi.


Tetiba termuncul pulak idea nak update entry mengenai ni. Bukan ape, ade baca member nye blog ritu pasal shoutbox ni. Takut lah. Ade hacker nak phishing dia. Letak name lain. gurl-gurl lak tuh. bahaye nya. alih-alih keluar login blog. eish. ape lah manusia sekarang ni. tak abes-abes dengan 'PHD' tuh. Nak baca bukti nye? boleh KLIK SINI. Blog Member : Yana Libra. Jom terjah!!

wipiiiiii. comel tak saya?
So, sekarang nak cerita sal kebaikan dulu. 

1. Kalau ade shoutbox kat blog korang. Akan jadi kesenangan aku and blogger lain nak tinggalkan jejak kat blog korang. Kesenang korang gak nak jejak balik kan. (except kalau dah famous kan) Hehe.

2. Blog korang akan nampak menarik kalau ade shoutbox sebab benda first yang aku terus carik kat blog korang adalah shoutbox then baru follower button then comment pulak. Hehe ^^


3. Senang nak share link about  entry terbaru, segmen, gaveway or jual barang online.

katakan tidak pada hacker & hater
Next, keburukan pulak.


1. Akan datang nya hacker-hacker yang nak phishing korang. So, berhati-hati nak klik link tuh tau wahai rakan-rakan ku tersayang. Jangan biarkan diri anda ditipu hidup-hidup.

2. Akan datang nya jugak hater-hater yang meluat dengan korang. So, cam-cam lah kritik kan yang di tinggalkan. It's ok lebih baik kita tahu ade orang tak suka kita dari tak. Betul kan? Terima dengan hati terbuka and baiki kelemahan blog kita.

Kadang-kadang tuh aku terpikir-pikir gak, susah betul nak jaga blog ni kan. Aku risau sangat kena hack lagi. Sape tak sayang blog sendiri. Penat lelah kita bertungkus lumus cari follower, update entry. alih-alih dirampas oleh yang tak sepatotnya. sedihnya. (luahan aku sebab pernah terkena)

Hem. korang setuju tak dengan statement aku ni?? Kalau agree or nope, sudi-sudi lah tinggalkan komen korang kat entry aku ni yer. Hehe. Kalau ade pendapat lain pon lagi ok.

Tuh saje coretan dari dak fisha. Peace. Sekian Terima Kasih.


p/s : hope korang nya brain tergenerate lagi with this info.
Thanks sebab baca entry Dak Fisha. Jom lah like and komen pulak

31 comments:

OH JEJEM said... Reply

Yess, i agree about disadvantage tu. kekadang macam hampeh je ade yang letak link churp-churp or iklan menatang haram pe tah. memang tak leyh jadi ahhh camtu.

Zayani said... Reply

betol betol. memang hacker2 senang la nk hack, selalu jugak kene. tapi Alhamdullilah tak penah kene hack lg :D

-SUPERGIRL- said... Reply

betul tuhh . duk hack2 owg dpt dose free jee . hihi

dyabunga said... Reply

takut plak dya dgr..cm tu nk buang shoutbox lah..takut lah kne hack..syg blog

Dak Fisha said... Reply

@OH JEJEM: eish2. sekali xpela kan. ni berkali2. rimas pon ade. huhhhh.

Dak Fisha said... Reply

@Zayani: bagus la tuh. jaga blog baik2 yer. jgn jadi cam fisha.

Dak Fisha said... Reply

@-SUPERGIRL-: tula. dapat maki hamun free gak.

Dak Fisha said... Reply

@dyabunga: tu terpulg pd dya la. tapi susah jugak lau xde shutbox ni. just kene berhati2..

Cik Kay Jue said... Reply

takut pula bila duk fikir macam2 kemungkin boleh jadi kat blog kita.. macam yang penah tejadi pd ckj..blog ckj di delete buat sementara waktu.. huh.. trauma betul.. lepas tu terus buat back up blog sebln sekali.. huhu.. tkt..


ckj setuju dengn statement anda..>_<

shafiq said... Reply

alamak ! , hermm , nak jaga blog pun susah , aiyaiii ,

Dak Fisha said... Reply

@Cik Kay Jue: tula kan. hem. yker..fisha pon nak wat jugak lah. baru tau.
btw. thanks sebab bg info sal backup ni tau ckj. :)

Dak Fisha said... Reply

@shafiq: memang sangat2 susah jugak. so, berhati2 lah yer syafiq :)

Mr. Doctor said... Reply

hah! sokong ngan OH JEJEM! Paling sakit hati bila orang letak link churpchuro kat shoutbox.. Grrrr

Lisa Amstrong said... Reply

ye. aku pon kalau nak follow nak cari shoutbox dulu. pastu baru follow sebab nak tinggalkan jejak. haha, takziah lah kepada blog lama kau tu. jahat betol orang yang hack tu kan.

nur nadzirah said... Reply

eh, blog akak penah kena hack ea?

Dak Fisha said... Reply

@Mr. Doctor: eh. MD dtg sini lah. tulah kan. pe slh ny letak jer kat entry. menyemak kn shoutbox jer..

Dak Fisha said... Reply

@Lisa Amstrong: haha. manusia. tak lari dari pHD tu..

Dak Fisha said... Reply

@nur nadzirah: pernah dik. blog tuh da lame akk wat.. alih2 kene hack. mmg sedih..

NURULSYAZWANI BINTI ROSLI said... Reply

absolutely agree with you. saya dah jadi ancaman kepada hater2.. huwaaa...

Cik Nur said... Reply

biasalah bila org yg de pHD ni..susah nak jaga..!

Dak Fisha said... Reply

@NURULSYAZWANI BINTI ROSLI: eh.. iyeker. sabar tau. dorg tuh jeles..

M@W@R Q@SeH said... Reply

hrp xdela jd cmtu....ssh klu dh ada PHD dlm diri...

zaza iman said... Reply

susah jugak kan laku ade phd ni...huhu

geez said... Reply

singgah sebentar.. Nice blog ^-^

gdsbnga said... Reply

aku paling menyampah bile org shout main kutuk2 tapi tkde bg link langsung . nampak sangat pengecutnye di situ . er . kan ?

Dak Fisha said... Reply

@zaza iman: tula kan. manusia. tak leh jangka phd ny ni.

Dak Fisha said... Reply

@geez: thanks geez sbb singgah :)

Dak Fisha said... Reply

@gdsbnga: hah. tau xpe. ntah ape2 la ny perangai. hater sengal lettew. pengecut. peace!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2012. All Right Reserved by Fisha Adura.