-->

Friday, March 23, 2012

Review Blog : Only Memory #1

Assalammualaikum. Salam 1 Malaysia.

Hello readers ku yang perihatin sekalian.

Peaceful now
Today aku tak buat trivia but aku gantikan dengan kisah-kisah benar ni. Bukan takde idea pon,but entry untuk trivia tuh dah siap dah cume tak terpost je lagi. Hehe. Untuk pengetahuan korang, aku suke taip entry banyak-banyak. Then draft kan dulu. Pastue baru aku pilih yang mane nak post. So, itu lah cara dak fisha handle entry dalam dak fisha blog ni. ^^

Fuhh. Akhirnya berjaya jugak aku release kan entry ni. (bajet release album pulak). Hehe. Aku rase excited sangat sebab hal ni pon maybe ramai yang dah tahu and ramai gak yang tak tahu. Nak tahu ape?? Actually, yesterday aku ade baca entry Mr K. Tak kenal Mr K?? Boleh KLIK SINI. Tak kenal maka tak cinta. Kan-kan-kan? :)


lonely gurl
Continue back yer. Aku pon baca and baca entry dia yang bertitle Apa Akan Jadi Kat Blog Bila Korang Mati. Betul gak kan, apa akan jadi kat blog ni bila kita dah tinggalkan dunia ni. Mesti bersarang blog ni. Aishh. Better kita pesan kat sape-sape suruh delete kan account blog ni. Maybe?? Hem. Yela kan. Kita pon tak tahu ajal maut kita bila. So, bila-bila jer kita boleh tinggalkan dunia ni. 

And then aku nampak something that is link. Aku pon klik. Mula-mula rase nervous plus takut. But lately terlopong jap (^O^).. Wujud lagi blog nya even owner nya telah meninggalkan dunia ni. Aku pon kaji selidik. Rupe-rupenya arwah sakit kanser. Kanser Palmonary Embolism. Sedih betul aku baca luahan hati arwah. Arwah seorang perempuan. Meninggal dunia dalam usia yang muda. Ya Allah. Menangis aku baca even entry nya almost full with english. (T_T)

kita juga akan ke sini
Kalau korang nak jenguk ke blog arwah. Bolek KLIK SINI and SINI. Arwah bernama Maisara. Seorang yang pandai. Student luar negara kot. RMIT Melboure. In Bach. of Archeticuring. Lawa and comel sangat. Hem. Korang try la tengok yer kat shoutbox nya. Memang hidup blog nya. Arwah meninggal pada 19 Oktober 2008 di umur 20 tahun. Mudanya. Nak masuk 4 years dah. Hem. Sedih betul larr. Aku rase nak nangis lagi.

Paling-paling sebak and sedih bila aku tengok kat shoutbox blog arwah. Ade someone bernama "aiman sempoi" shout something yang membuatkan airmata aku menitik-nitik :
mama ....why mama.....bb rindukan mama......al fatiha.bb kkesuyian stlh mama tiada.....
Tidak. tak dapat nak bendung lagi airmata aku ni. Hem. Aku tak pasti sama ade that man ade lah kekasih or suami arwah. So, mari lah kita bersama-sama sedekah al-fatihah untuk arwah Maisara. Semoga arwah di tempatkan di kalangan orang yang soleh and diredhai Allah SWT.  Semoga jugak roh nya tenang di sana. Amin-amin ya rabbal al amin.


Buar renungan untuk semua...
Ketika kamu lahir, kamu menangis dan orang di sekelilingmu tersenyum. Jalanilah kehidupanmu sehingga nanti, ketika kamu mati, kamu tersenyum dan orang di sekelilingmu menangis.

Itu saje perkongsian dari dak fisha. Sekian Terima Kasih. Peace.

p/s : minta tolong klik button donate kat bwh ni yer. secara ikhlas. thanks :)
Thanks sebab baca entry Dak Fisha. Jom lah like and komen pulak

18 comments:

^_^ Zaza Nur Iman said... Reply

sedihnya zaza bc kisah ni..apa pun kita sama2 sedekah alfatihah kt beliau..

Cik Adieb said... Reply

Ajal,bila2 masa saja dtg mjemput..tidak kira tua atau muda :(

Yana Libra said... Reply

sedih...

moga kita semua diberikan peluang untuk bertaubat sebelum menemui ajal..

AlyNn NyzAa said... Reply

al fatihah...
agak menyayat hati..

♔Lady Ainaa♔ said... Reply

hurmmm sedihnyew.... menitis air mata ena membacanyew..hurmmm..apepun, al-Fatihah ena berikan kpd arwah..semoga rohnya dicucuri rahmat...Amin

dyabunga said... Reply

al-fatihah untuk arwah maisara..sedih bila dya baca entry ni..:(

faiz fakhirin said... Reply

kalo cmtu, buat la camni..siapkn posting terakhir n suh diaorg publish jer...hehe...wasiat terakhir katakan...ahahaha...username n password amik kt bank...

najibah('; said... Reply

yaAllah , sedihnyaa :'(

Dak Fisha said... Reply

@Cik Adieb:fisha sokong statement awk :)

Dak Fisha said... Reply

@Yana Libra:amin yana. moga2 begitu la yer.

Dak Fisha said... Reply

@♔Lady Ainaa♔: kan. da byk da airmata fisha menitik bc entry arwah..al-fatihah..

Dak Fisha said... Reply

@faiz fakhirin:hem. betul gak idea faiz ni. heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2012. All Right Reserved by Fisha Adura.