-->

Friday, March 9, 2012

Jom Muhasabah Diri With Dak Fisha

Assalammualaikum. Salam 1 Malaysia.

Hye-hye to alls my readers. Salam Jumaat.

Maap kawan-kawan. Today takde trivia lah. Aku busy sikit and line beruk band agak biol-biol sikit. (but hati ni memencak-mencak nak update entry) Hehe. Bagi yang dah terlepas and nak jenguk-jenguk jeling-jeling. Meh-Meh. Jemputlah and korang boleh KLIK SINI and SINI yer. Selamat menambah pengetahuan. Peace.

sekadar renungan buat semua
So, today bila aku tension dengan line beruk band and kerja kat opis. Suddenly, hati ni terdetik nak dengar lagu-lagu yang menenangkan such as nasyid and ayat-ayat suci al-Quran. Fuhhh. Lega and sangat-sangat menenangkan wahai kawan-kawanku. Rasa nak nangis pon ade bila kita hayati betul-betul.

Actually,  aku memang dah takde idea nak update ape lagi ni. Hehe. Just nak share one song untuk kita hayati and muhasabah diri bersama-sama. Jom nyanyi and zikir same-same. yuk-yuk-yuk.

sesungguhnya muhasabah diri itu lebih baik
Jap-jap! Bukan tuh ajer. aku ade letak sekali video clip tau. Korang ingat lagi tak cerita syukur 21 ?? Hehe. aku pon ingat-ingat lupa. Nanti nak download and tengok balik lah. "Asyik dengan KPOP jer, pe salahnya tengok yang islamic sikit. apelah dak fisha ni tau", monoloq dalaman tok aku. kuikuikui.

"Ketahui lah bahawa dengan mengingati Allah SWT, hati kita akan menjadi tenteram, dosa akan diabaikan, Allah akan menjadi redha, dan tekanan hidup kita akan terasa ringan."

Title : I'tiraf        By : Raihan

Wahai Tuhan, ku tak layak ke surgaMu
Namun tak pula aku sanggup ke nerakaMu
Ampunkan dosaku, terimalah taubatku
Sesungguhnya Engkaulah pengampun dosa-dosa besar

Ilahi lastu lil firdausi ahlaa
Wa laa aqwa 'alaa naaril jahiimi
Fahabli taubataw waghfir dzunuubi
Fa innaka ghofirudz dzam bil 'adhiimi

Dosa-dosaku bagaikan pepasir di pantai
Dengan rahmatMu ampunkan daku oh Tuhanku

Wahai Tuhan selamatkan kami ini
Dari segala kejahatan dan kecelakaan
Kami takut, kami harap kepadaMu
Suburkanlah cinta kami kepadaMu

Kamilah hamba yang mengharap belas dariMu



p/s : Renung-Renung Kan & Selamat Beramal.
Thanks sebab baca entry Dak Fisha. Jom lah like and komen pulak

10 comments:

Muhamad Azam said... Reply

Nice Entry

jom jejak blog saya pulak http://blogbudaksengal.blogspot.com/

Rtp Farra Arisha said... Reply

nasyid songs by raihan are all best. :')

Nurul Aisyah said... Reply

saya pun suka gak lagu ni...sedap kan..hehe

faridah nazurah said... Reply

Aku kalau dengar lagu ni kompem nangis weyh..

AiSyA LiEzA said... Reply

kepadaNya lah kita berserah.. best lagu tu :)

Dak Fisha said... Reply

@Nurul Aisyah: betul2 sedap and sayu jer. :) rase tenang.

Dak Fisha said... Reply

@faridah nazurah: alololo. same to me la kawan.

Dak Fisha said... Reply

@AiSyA LiEzA: hem. betul2. fisha selalu dgr tau.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2012. All Right Reserved by Fisha Adura.