-->

Wednesday, February 29, 2012

Letak Iklan Nuffnang/Advertlets/Heartbeat Terapung Di Tepi Blog

Assalammualaikum. Salam 1 Malaysia.

Hello readers ku tersayang sekalian.

Tengah dok godek-godek coding kat dalam blog aku ni. Dah penat terus tengok hasil blog. Tetibe jer ternampak sesuatu kat shout box aku. Hehe. Ade orang jerit-jerit kat situ la. Nak tahu ape dia? Cer tengok bawah ni.

Haha. See? Ade gurl-gurl mintak tutorial kat aku. Tahniah shadhira. Request anda telah pon terbalas dengan wujudnya tutorial ni. Hehehe. Ececehh. Tapi tak sehebat Lyssa Faizureen la kan. So, bermula hari ni. korang boleh request pape pon kat aku and aku akan buat tutorial about this.

Yang macam ni yer?

klik to enlarge
Jom kita belajar camne nak letak iklan terapung di tepi blog.


Fistly. Korang pergi klik.

✿ Dashboard >  Design > Add Gadget > Html/Javascript

Second. Copy code di bawah ni tau and paste kan kat ruang kosong Html/Javascript.

<div style='display:scroll; position:fixed; bottom:10px; right:4px;'>

PASTE CODE IKLAN KORANG DI SINI

</div>
✿ Then, dah boleh save. Siap dah!

Peringatan : Make sure korang pilih iklan yang bersaiz vertical. Ok? Lebih kemas and smart gitu. Hohoho.

Korang boleh adjust yang right tuh ke left.

p/s : Selamat mencuba kawan-kawan ku.
Thanks sebab baca entry Dak Fisha. Jom lah like and komen pulak

1 comments:

hidayah said... Reply

oh...iklan terapung rupanya yang pink tu..

kiranya pc skrin saya nih kecik la yek..

tak boleh nak cover full page..

ngehngehngeh...baru tau daa..

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2012. All Right Reserved by Fisha Adura.