-->

Wednesday, February 22, 2012

CERPEN : GARANG BETUL

Assalammualaikum. Salam 1 Malaysia.

Hello gurl-gurl and boy-boy funny sekalian.

This time, aku nak share dengan korang satu storry nak kata lawak, sengal, bodoh or whatever. So, aku harap menghiburkan korang. Peace!

Ikut yer murid-murid - Sumber

Di Sekolah Rendah blablabla. Ade seorang guru yang sangat-sangat garang terhadap students nya. Sampaikan students nya kejut perut kalau berjumpa and kalau dia masuk mengajar di dalam kelas. Ibarat cikgu disiplin pon boleh jugak. Hehehe.

Hingga lah one day ni. jeng-jeng-jeng.

Guru : Baiklah semua. Hari ni, cikgu akan mengajar tentang persamaan. Kita mulakan sekarang. Ni dia soalan cikgu. Masin itu macam apa?


Student : Macam garam, cikgu.

Guru : Correct. Kalau manis macam apa yer?


Student : Macam gula lah, cikgu.

Guru : Bagus. Pandai betul student-student cikgu yer. Soalan terakhir cikgu, garang plak macam apa?


Student : Garang macam cikgu lah.


Guru : Kenapa macam cikgu? Bukan garang tuh macam harimau ker? (Hairan)


Student : Sebab cikgu garang macam harimau tua lah. 


Guru : Oh. Jadi awak kata saya ni harimau lah? Kurang asam punya budak-budak!


Student : Hahahahahahaha.


Sejak pada hari tuh, cikgu tuh dah kurang kan kegarangannya. Sebab tak nak student-student nya samakan dia dengan binatang. Macam-macam perangai. Eish-eish-eish.

****

Takde cikgu, Takde kita ilmu - Unknown

Actually, dari zaman aku lagi student-student selalu 'menganjing' cikgu. tapi lepas tuh cuak balik. Haha. Tak macam zaman sekarang. Berbeza sangat budak darjah satu pon dah pandai maki-maki cikgu. Ape cite? Hem. Lu Pikir La Sendiri.


Sekian Terima Kasih.


Thanks sebab baca entry Dak Fisha. Jom lah like and komen pulak

6 comments:

Iffika | Ruslan said... Reply

hahah ! dulu saya pung suka nganjing cikgu . but lebih kepada mengumpat sbnarnya . astagfirullah T.T

^_^ Zaza Nur Iman said... Reply

hehe..pnh dpt cikgu grng..semua takut..

Rozuan Ismail said... Reply

haha.kesian kena cop harimau tua.huhu

p/s tq follow blog saya. bminat jugak dgn blog ni.sudah follow.

Dak Fisha said... Reply

@Rozuan Ismail; kesian kan. Ok. terima kasih yer. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2012. All Right Reserved by Fisha Adura.